Banana bread granola

16:08

Představte si ráno. Je víkend a vy se necháte probudit slunečními paprsky, jelikož nemusíte nikam spěchat. Ještě chvilku ležíte, vdechujete ten čerstvý vzduch a necháváte sebou rezonovat poetické pocity momentální situace. Líně se vyplížíte do kuchyně a přemýšlíte, co vhodného zvolit ke snídani, aby ránu dodala ještě špetku kouzla. A právě tohle ráno si žádá něco speciálního. Něco, čím je tahle úžsně provoněná granola. Nasypete si ji do misky, zalejete mlékem, nakrájíte ovoce a spolu se šálkem kávy se vracíte zpět do postele. Tomuhle říkám dokonalé ráno. 


na granolu budete potřebovat:
  • 2 a pů hrníčku vloček
  • 1 hrníček pšeničných otrub
  • dvě velké lžíce medu
  • dvě lžíce kokosového oleje
  • zralý rozmačkaný banán
  • kokosové plátky
  • oříšky
  • skořice


Nejprve si na mírném plameni rozehřejte med s olejem. Do větší mísy nasypte všechny suché suroviny. Já jsem se držela při zemi a použila jsem na dochucení jen kokosové plátky a mandle. Vy přidejte jakoukoliv vlastní kombinaci. Až se med s olejem spojí, přelejeme tekutou směs do mísy a přidáme rozmačkný banán. Teď jen pořádně mícháme, aby se vše spojilo. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi na 170°C. Granola by se měla spíše sušit, než péct. Opravdu záleží na každé troubě, tak opatrně. :)

Během pečení minimálně dvakrát pořádně prohrábneme celý plech, aby se granola upekla stejnoměrně. Potom necháme vychladnout a přesypeme do uzaviratelné nádoby.


U tohoto receptu jsem poprvé použila špaldové vločky. Nikdy předtím jsem je neochutnala, ale můžu vřele doporučit. A pokud se ptáte, kde koupit pšeničné otruby, já ty svoje koupila v DM. Ale jistě budou i kdekoliv ve zdravé výživě. 


Už jste někdy zkoušeli péct doma svoji vlastní granolu? Dalším bonusem je totiž krásně provoněný byt, což na pečení zbožňuju. Jen škoda, že u nás všechno, co upeču, zmizí tak rychle...:) Kolikrát se tak nemůžu dočkat rána, že si dám granolu i na svačinu. Jsem děsná, já vím. :D
Přeji krásný, granolou provoněný, den

You Might Also Like

4 komentářů

  1. To zní jako krásné ráno! Mám z toho článku chuť na snídani, i když je šest hodin večer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha a co ti brání? Já bych mohla snídat v jakoukoliv denní dobu 😄 ❤️

      Vymazat
  2. <3 Nádherně fotky a dechberoucí popis.
    .
    Taky jsem granolu párkrát pekla, ale nemá to smysl, sním tu sklenici během pár dnů. :D Ale v téhle tvé verzi se mi líbí ty otruby, máme doma už celkem dlouho jedno balení, tak by tam mohlo zmizet :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za krásný komentář :)) určitě vyzkoušej :) byla jsem skeptická, slovo otruby je přece jen nějak moc zdravě znějící :D ale uvidíš, že je ani neucítíš :))

      Vymazat

INSTAGRAM