Banana bread granola
16:08
Představte si ráno. Je víkend a vy se necháte probudit slunečními paprsky, jelikož nemusíte nikam spěchat. Ještě chvilku ležíte, vdechujete ten čerstvý vzduch a necháváte sebou rezonovat poetické pocity momentální situace. Líně se vyplížíte do kuchyně a přemýšlíte, co vhodného zvolit ke snídani, aby ránu dodala ještě špetku kouzla. A právě tohle ráno si žádá něco speciálního. Něco, čím je tahle úžsně provoněná granola. Nasypete si ji do misky, zalejete mlékem, nakrájíte ovoce a spolu se šálkem kávy se vracíte zpět do postele. Tomuhle říkám dokonalé ráno.
na granolu budete potřebovat:
- 2 a pů hrníčku vloček
- 1 hrníček pšeničných otrub
- dvě velké lžíce medu
- dvě lžíce kokosového oleje
- zralý rozmačkaný banán
- kokosové plátky
- oříšky
- skořice
Nejprve si na mírném plameni rozehřejte med s olejem. Do větší mísy nasypte všechny suché suroviny. Já jsem se držela při zemi a použila jsem na dochucení jen kokosové plátky a mandle. Vy přidejte jakoukoliv vlastní kombinaci. Až se med s olejem spojí, přelejeme tekutou směs do mísy a přidáme rozmačkný banán. Teď jen pořádně mícháme, aby se vše spojilo. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi na 170°C. Granola by se měla spíše sušit, než péct. Opravdu záleží na každé troubě, tak opatrně. :)
Během pečení minimálně dvakrát pořádně prohrábneme celý plech, aby se granola upekla stejnoměrně. Potom necháme vychladnout a přesypeme do uzaviratelné nádoby.
U tohoto receptu jsem poprvé použila špaldové vločky. Nikdy předtím jsem je neochutnala, ale můžu vřele doporučit. A pokud se ptáte, kde koupit pšeničné otruby, já ty svoje koupila v DM. Ale jistě budou i kdekoliv ve zdravé výživě.
Už jste někdy zkoušeli péct doma svoji vlastní granolu? Dalším bonusem je totiž krásně provoněný byt, což na pečení zbožňuju. Jen škoda, že u nás všechno, co upeču, zmizí tak rychle...:) Kolikrát se tak nemůžu dočkat rána, že si dám granolu i na svačinu. Jsem děsná, já vím. :D
Přeji krásný, granolou provoněný, den
4 komentářů
To zní jako krásné ráno! Mám z toho článku chuť na snídani, i když je šest hodin večer :)
OdpovědětVymazatHaha a co ti brání? Já bych mohla snídat v jakoukoliv denní dobu 😄 ❤️
Vymazat<3 Nádherně fotky a dechberoucí popis.
OdpovědětVymazat.
Taky jsem granolu párkrát pekla, ale nemá to smysl, sním tu sklenici během pár dnů. :D Ale v téhle tvé verzi se mi líbí ty otruby, máme doma už celkem dlouho jedno balení, tak by tam mohlo zmizet :-)
Děkuji za krásný komentář :)) určitě vyzkoušej :) byla jsem skeptická, slovo otruby je přece jen nějak moc zdravě znějící :D ale uvidíš, že je ani neucítíš :))
Vymazat