day 3, 4: declutter digitals and don't complain

12:53


Tenhle den může podle mě každý pojmout jak chce. Na straně jedné zbavit počítač či mobil přebytečných aplikací a souborů, vyčistit plochu, roztřídit aplikace do správných složek, zálohovat... Co víc k tomu dodat. Snad jen to, že tohle už praktikuju nějakou dobu, takže nemám moc o co se podělit. Možná tak o naprosto uspokojující obrázek plochy. :D


Nicméně další den nese pokyn nestěžovat si. Těžko říct, co je tím přesně myšleno. Pojala jsem to tak, že se budu snažit vyhýbat negativitě. Když něco řekneme nahlas nebo zopakujeme nějakou negativní zkušenost (pokud to není za účelem poučení), jako kdybychom se naštvali podruhé. Minimálně posilujeme tu negativní emoci v nás. Já to tak teda asi mám. A je to zbytečné plýtvání energie.

Pokud denně přicházíte do kontaktu s lidmi, je asi nad slunce jasný, že vás někdo vytočí - a ne jednou. Je zbytečný to potom rozmazávat před někým dalším, pokud o nic nešlo. Občas to nejde no, ale snažila jsem se na to zaměřit a uvědomovat si to. Tyhle malinký věci pak úplně mění potenciál celýho dne. Tuhle filosofii bych aplikovala i na cokoliv dalšího. Každá situace nabízí dvě řešení - totálně se vytočit a nebo to prostě přejít. Už takhle je dost negativních lidí a emocí všude kolem. Lidi se mračí jeden na druhýho, protože ještě nepochopili, jak super pocit máte, pokud se na vás někdo usměje jen tak - ono to nic nestojí a ani vám to nic nevezme. :) Tak se usmějte a mějte hezký den!

You Might Also Like

2 komentářů

  1. <3 .... Jo, to bylo taky moje předsevzetí do práce - nenechat si znechutit lidi a alespoň trochu se usmívat. Zatím to vychází, tak snad mi to vydrží až do konce srpna :-)

    OdpovědětVymazat

INSTAGRAM