malá noc módy

12:49

Malá noc módy tady v Brně je asi jedinou událostí svého charakteru, se kterou jsem se teda alespoň já nebrňačka zatím setkala. První ročník shromáždil pod jednou střechou tvorbu nezávislých návrhářů z řad studentů spolu se zavedenými designéry a značkami. Celá událost se odehrávala v prostorách Mosilana hub, které svou industrialitou (jak jinak) propůjčily přehlídkám osobitý charakter. Až na ten výšlap do pátýho patra dobrý. :D


Pro mě to byla velice přínosná zkušenost a zajímavá událost. Tvorba některých designérů mě hodně bavila, zároveň jsem ale musela koukat, abych fotila. Jak jsem psala v minulém článku, opravdu jsem cvakala do roztrhání těla. Ještě teď necítím ruce. Jako správný fotografky jsme si na drzo stouply přímo před molo, ale musím podotknout, že to stálo za to!


Jsem ráda, že jsem si ověřila svoje schopnosti v praxi a dokázala nafotit pár desítek fotek, ze kterých jsem vybrala jako vždy to nejlepší. Jednotlivé bloky přehlídek byly rozděleny podle společných komponentů. Díky tomu měla show plynulost a spád. Krása střídala nádheru, a tak vám do těch fotek nebudu moc kecat, udělejte si názor sami. :)

  



  



První fotka je z finále přehlídky klauzurní práce Adély Mitrengové, ostatní tvorba je z dílny Jana Smejkala, před kterým smekám!

  
  
Jako další svou tvorbu představila Daniela Šindelková, Natálie Vencovská...

  

 ...spolu se Salonem č4, který můžete znát z předchozích článků. Společně vystoupili v bloku New and newer.



My Linh používala při výrobě svojí kolekce tradiční vietnamské materiály spolu se zavedenými postupy. 
New and newer střídal blok Vietnamise do it better: fotky z přehlídek Ngoc Yen Tran, My Linh. Následují bíle modely s geometrickými prvky od Martiny Jakubic.

  


Přehlídka modelů Johany Skálové měla nebývalý úspěch. Dle mého názoru hlavně díky zdůraznění ženských tvarů a nositelnosti jednotlivých kousků.

 Naprosto uchvacujícím zážitkem byla tvorba od Davida a Jitky Severových, kteří do originálních modelů zakomponovali technické a chemické efekty, což celou přehlídku ještě více odlišilo. Například z batohu s lebkou unikají z její pusy bubliny.
Na tohle se vážně vyplatilo počkat!


  

Na fotce to bohužel není tolik zřetelné, ale X na batohu bylo podsvíceno led světly. Skvělý nápad!
Dle mého názoru je opravdu skvělé, že se dějí události jako tyhle. Mezi již zkušenými značkami měli příležitost pro svou první přehlídku i absolventi se svými klauzurními pracemi. Celkově panovala dobrá atmosféra a publikum bylo široké. Díky svojí neformální image přiblížila Malá noc módy svět fashion i lidem, kteří se o ni jinak úplně nezajímají a brali to jako fajn program na večer. Zároveň tak ale projevili podporu celé události a myslím, že si to všichni nakonec hodně užili. Takže velké díky Davidu Severovi, který jednak celý večer moderoval a zároveň se svým studiem Severa akci pořádal. Jistě to nebylo jednoduché, ale výsledek stál za to.

 Celé bych si to ještě jednou zopakovala. :)

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Tak jsem ráda, že když už si tak drze mi stála ve výhledu na molo, že aspoň ty fotky jsou skutečně povedené. :)

    OdpovědětVymazat

INSTAGRAM