day 9-10: downsize beauty collection and no connection again

15:44

Tak je tady konečně článek o mojí dekorativní kosmetice a jejím množství. Kdybych bývala věděla, že budu dělat tuhle challenge, tak bych si to všechno nevytřídila už měsíc zpátky. A dokonce jsem byla tak aktivní, že jsem to i všechno vyhodila. Většinou pokud si nejsem jistá, zda chci něco dát pryč úplně, udělám tomu něco jako half-way home. Uklidím to na místo, kam nemám až tak přístup a počkám, jestli mi věci chybí. V tomto případě jsem více než potěšena. Nechybí mi nic. Ani nepřebývá. Ideální stav.

Někomu se může zdát, že je toho i tak moc. Ale já se nehodlám zbavit všeho, jen abych byla dobrým minimalistou. Makeup je něco, co mě baví a tak mám ráda možnosti. Třeba pokud jdu na ples nebo nějakou významnější událost.



Když jsem začala pronikat do světa youtube a všech možných beauty guru, vždycky mě fascinovalo, kolik toho všeho mají. Za tu dobu se můj vkus hodně změnil. Raději mám tolik věcí, kolik tak nějak ještě zvládnu registrovat a unosit (nikdy jsem jich ani víc neměla). Je fajn mít možnost volby odstínů na léto a podzim, více stínů a podobně. Taky mám ráda vždycky hnědou i černou linku: hnědá vypadá velice přirozeně a černá je spíš na večerní líčení.

V době, která je obrácená především vstříc utrácení, shromažďování a chlubení se věcmi, je mnohdy těžší najít si vlastní cestu. Člověk má pocit, že pokud nemá tři šuplíky plný všeho možnýho, není to ono. Jiná věc je, pokud jde o líčení třeba na focení a tak. Tyhle lidi chápu, že musí mít každý odstín všeho v podstatě. Ale proč mít dvacet různých palet očních stínů? Jakmile vyjde nová NAKED od Urban Decay, všichni nemluví o ničem jiným. Je to perfektní marketingová strategie. Většinou jsou v těch paletkách hodně podobné odstíny. Takže proč mít doma několikrát to samý?

Časem plánuju vyměnit některé své věci za kvalitnější, ale tím vyměnit myslím kus za kus. Aby mi to nepřerostlo přes hlavu. Je super, když všem těmhle lidem chodí většina věcí zadarmo, ale já tohle asi nepotřebuju.


Tady je vše co vlastním. Možná časem udělám i detailnější článek (až budu pyšná na každý jeden kousek). Zatím je tohle jakýsi přechod z levnější teenagerské kosmetiky na kvalitnější ehm blogerskou? Můžu to použít? :D Nechci používat slovo dospělou, protože s tím se pro mě automaticky pojí krémy na vrásky a bůhví co.

Pokud by se někomu zdálo, že mám třeba moc rtěnek nebo štětců, tady je vysvětlení. Polovina těch "rtěnek" je pouze zabarvený balzám nebo hydratační rtěnka s troškou odstínu. A nerada se dotýkám obličeje holýma rukama, tak mám na všechno štětec.


Pár mých oblíbených věcí:

  • Lummi drops od Gosh jsou ideální na léto - je to tekutý rozjasňovač, ideální třeba na festival (kde jsem nebyla)
  • 16 hodinová dlouhotrvající rtěnka od Dermacol v odstínu 06 - tu nesundáte ničím kromě olejového odličovače, častěji ji nosím bez druhého kroku, takže je pak matná
  • nově objevená řasenka Sexy pulp od Yves Rocher - prostě mi-lu-ju!
  • Brow artist od L'oreálu - z jedné strany krémová tužka a z druhé štětec na rozblendění... teď ji asi nebudu potřebovat, protože jsem si nechala nabarvit obočí :D
DEN 10.

Zadání znělo no emails or social media before lunch. A tak jsem prostě byla bez připojení do oběda, aby mě to nelákalo. Více o mém dnu bez připojení najdete v článku z prvního dne. :) Hlásím, že se nic zvláštního nestalo (viděli jste Švejka? nebo ještě líp četli jste?).

P.S. Největší omyl mýho života: dělat si obočí sama. Už nikdy. Radím dobře každýmu, najděte si někoho, kdo se tím zabývá a dokáže poradit. Váš obličej vám poděkuje. :)

Pokud by někdo chtěl podobný šikovný stojánek na všechny věci, je z Ikei (nečekaně). Jmenuje se příhodně - Godmorgon. :)

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Elí, to je tak skvělý! Konečně mám díky tobě pocit, že nemám málo kosmetiky. Ale na moje potřeby jí mám vlastně i tak dost - když to tak vezmu, používám řasenku a... a skoro nic :D všechno ostatní tak minimálně, až hanba. Ale úplně jsi mě nalákala na kvalitnější pečující kosmetiku. Mám vyhlídnutou masku (nebo je to peeling?) od LUSH, tak jsem zvědavá, kdy se dostanu ke koupi :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za super komentář :) Lush ti schvaluju. Tam ať si koupíš cokoliv, tak je to super. :)) Já mám super kondicionér, myslím, že se jmenuje american cream nebo tak. :)

      Vymazat

INSTAGRAM