daily skin care

11:46

Každodenní péče o pleť je alfou a omegou jejího celkového stavu, kromě pitného režimu, samozřejmě. Proto jsem se nedávno rozhodla dát tomu nějaký řád a být konzistentní. I když už zhruba vím, co u mojí pleti má úspěch a co ne, stejně jsem do každodenní péče chtěla zahrnout i kroky, které jsem předtím vynechávala. I když si stálě myslím, že méně je více, třeba u čištění to rozhodně neplatí.


Každý večer, pokud jsem se ten den nalíčila, první odlíčím oči růžovou micelární vodou od Mixy. Nedráždí pleť ani oči a řasenku rozpustí spolehlivě a bez problémů, dokonce lépe než dvoufázový odličovač, u kterého jsem musela více tlačit. Což nemám ráda, protože jsem potom bez řas. 😁 Pokud bych byla nalčená hodně - třeba z focení - odlíčila bych pomocí ní i to nejhorší z pleti. Ale vzhledem k jemnějšímu líčení, které každodenně volím, to není třeba. O čemž jsem se už několikrát přesvědčila. Hned vysvětlím...


Jako druhý krok používám odličovací pěnu od Alverde. Překvapila mě krásně svěží limetková vůně. Nikdy předtím jsem se s podobným produktem nesetkala, proto jsem nečekala, že by odličoval až tak dobře. Po prvním použití jsem pěnu opláchla a zkusila se odlíčit znovu micelární vodou, abych zjistila, jaký to bude mít účinek. K mému překvapení ale nebylo co odličovat, takže pěna jednoznačně funguje.

Pokud mám pocit, že je má pleť hodně suchá, použiji ještě tonikum od Yves Rocher z růžové řady. Ale není to pravidlem pro každý večer. Dokonce jsem se setkala i s tím, že někdo tonikum nechá do pleti vsáknout, dokonce jej aplikuje víckrát. Já tonik jen rozpráším na pleť, nechám chvíli vsáknout a přebytek setřu vatou spolu se zbývajícími nečistotami.


Další novinkou, kterou jsem dlouho chrěla vyzkoušet je esence. Narazila jsem na ni také u Alverde. Je to prakticky takový koncentrát, který by se měl v malém množství nanést na pleť před krémem. Konzistencí připomíná vodu, ale je tak tošku hustější a mazlavější. Rychle zasychá a vstřebává se. Měla by do hlubších vrstev pokožky doručit všechny v sobě nesoucí živiny a látky. Jako třeba kyselinu hyauloronovou plus výtažky z aloe vera a mořských řas. Kosmetika od Alverde je navíc vegan, takže dvojí výhra. Esense se rychle vstřebává a stahuje póry. Používám také stále růžový oční krém od Yves Rocher, ale ten jsem spolu s tonikem zmiňovala v minulém článku péče o pleť.

Přichází řada na krém, což je posledním krokem mé každodenní rutiny. Nedávno jsem si koupila okurkový krém z Manufaktury. Asi nemůžu ani slovy popsat, jak neskutečně příjemný je - vůní i konzistencí. Navíc je na obalu uvedeno, že je to maska a krém 2v1. Takže pokud na noc nanesete větš vrstvu, měl by se krém chovat jako intenzivněji hydratující noční maska. Krém se skvěle roztírá, rychle se vstřebá a zanechá na pokožce něco jako takovou sametovou vrstvu, tudíž je naprosto vhodný také jako báze pod makeup. A tím se dostávám k ranním rituálům.


Ráno si obličej oplachuji studenou vodou, pokud mám pocit, že je třeba ji více očistit, volím znovu tonikum. Potom se většinou rozhodnu, jestli použiji esenci i ráno, každopádně krém od Manufaktury nevynechám nikdy (hlavně proto, že se na jeho vůni tolik těším). Ale nanáším daleko menší množství než večer. No a potom se už jen rozhodnu, jestli se budu líčit či nikoliv. Tak či tak, má pleť je ošetřená a hydratovaná. Že tahle kombinace opravdu funguje jsem poznala hlavně na kondici, v jaké se má pleť teď nachází. V uplynulých měsících byla hodně zarudlá, tvořili se na ní drobné pupínky a občas i akné. No a nyní tohle všechno zmizelo, navíc můj obličej začal být docela i barevně sjednocený, což je pro mě velmi příjemným bonusem.

V minulosti mi podobné rituály nikdy moc dlouho nevydržely. Nemám ráda zdlouhavé a komplikované procedury, proto se snažím přizpůsobit péči o pleť i těmto požadavkům. Pokud jste v tomhle stejní jako já, zkuste spíš myslet na ten výsledek a opravdu vytrvat. Uvidíte, že vás to bude dokonce i bavit. Budete mít pocit, že o sebe pečujete, ale zase to úplně nepřeháníte. Zdraví vaší pleti se hned projeví také na jejím vzhledu a ten výsledek opravdu stojí za to. Takže poctivě pijte, čistěte a hydratujte - vyplatí se to!

Krásný víkend  ❣️

You Might Also Like

2 komentářů

  1. o tom okurkovém krému od Manufaktury přemýšlím už delší dobu, tak snad se konečně odhodlám si ho koupit :D jinak používám už několik let většinu kosmetiky od Biodermy a jsem spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím, že určitě stojí za vyzkoušení :) snad s ním i ty budeš tak spokojená :)) ale s Biodermou určitě taky nejde šlápnout vedle :)) a děkuju za komentář

      Vymazat

INSTAGRAM