coco choco bars
11:15Recept na tyhle raw tyčinky jsem zplácala tak nějak náhodou... Prostě jsem tam dala všechno, co bych tak nějak v tyčince chtěla. Když jsem v minulosti zkoušela třeba proteinové tyčinky podle receptů, nikdy mi asi nechutnaly jako tyto. Zkoušela jsem některé i péct, ale strašně je to vysušilo... Takže nejlepší volbou bylo nechat je tak jak jsou. A podle toho přizpůsobit i ingredience. Dělala jsem malou testovací dávku, takže množství vyjde asi na 4-5 tyčinek podle velikosti nádoby, do které je budete formovat :)
- 10 datlí
- med (1-2 lžíce)
- holandské kakao
- strouhaný kokos
- arašídové máslo
- nasekané oříšky (volitelné)
Datle můžeme nechat namočit ve vodě nebo pokud nemáte čas, tak je prostě rozmixujte s troškou vody. Pak přidáme lžíci medu a vrchovatou lžíci kakaa. Také lžíci arašídového másla. Já jsem použila máslo šufánek arašídy-kokos. Pak přidáváme kokos, aby vznikla tuhá hmota, která se ale dobře pojí. Dělala jsem to hodně od oka, takže přidávejte tekuté a sypké složky podle konzistence vaší směsi. Oříšky jsem přidala až nakonec. Podle množství hmoty klademe do přiměřeně velké krabičky vyložené pečícím papírem (protože pak nemusíte nic umývat :D). Pořádně namačkáme hmotu do všech rohů, aby ve výsledku byla minimálně centimetr vysoká a rovnoměrná. Vršek ještě posypeme kokosem a taky jej mírně přitlačíme. Necháme vychladit v lednici dokud hmota neztuhne.
Další variantou je udělat kuličky a ty pak obalovat v kokose nebo kakau. A nebo v něčem úplně jiném podle vaší chuti. Napadají mě třeba pistácie. Určitě by bylo super udělat kuličky na vánoce jako zdravé truffles. :)
2 komentářů
To vypadá skvěle! :-) A fotky jak z profi foodblogu. :-) A tyčinky jsou zajímavý nápad, kuličky vidí člověk všude :-)
OdpovědětVymazatMajdi děkuju za krásný komentář :) co se týče fotek, mám se ještě opravdu co učit :)
Vymazat