One and only - Banana bread
10:44
Banánový chlebíček jsem poprvé ochutnala v Londýnském Starbucksu asi před třemi lety. Od té doby jsem hledala podobný recept a zkoušela, jak mi chutná nejvíce. Nevyžaduje žádný složitý postup a tak ho zvládne opravdu každý. Recept jde upravit podle chuti i podle ingrediencí na zdravější variantu.
Budete potřebovat:
- 1 a půl hrníčku mouky (používám celozrnnou)
- 1 vejce
- 1 hrníček cukru (požívám třtinový a většinou trošku méně)
- půl hrníčku oleje
- 2 lžíce smetany nebo mléka (pokud je těsto tužší můžeme přidat)
- 3 rozmačkané banány
- půl hrníčku ořechů (nejraději dávám vlašské nebo mandle)
- kypřící prášek do perníku
Ořechy namelte na hrubo nebo nakrájejte. Vše kromě banánů, ořechů a kypřícího prášku smíchejte. Přidejte poslední tři zmiňované ingredience. Těsto by mělo mít konzistenci zhruba jak na klasický hrnkový koláč, pokud je husté, přidejte mléko/vodu/smetanu. Pokud je řídké, přidejte mouku.
Hotovou směs nalejte do formy, která je vyložená papírem na pečení. Dejte péct na 180°C zhruba na půl hodiny. Pokud bude ještě uvnitř tekutý, vrátíme zpět do trouby. Záleží to na každé troubě jak bude chlebík vypadat.
0 komentářů